Wie ben ik?

Ik ben Eline Ferrari (1994) en ik ben geboren in Haarlem, Noord-Holland. Mijn studententijd heb ik doorgebracht in Utrecht voor de opleiding diergeneeskunde. Inmiddels ben ik dierenarts (afgestudeerd mei 2020) en woon ik in Lisse, Zuid-Holland. Ik woon daar samen met mijn vriend en onze hond. 

Tijdens mijn eerste jaren van de opleiding tot dierenarts heb ik een bijzondere interesse in de tandheelkunde van paarden ontwikkeld. Na het afronden van mijn Bachelor Diergeneeskunde ben ik me hier dan ook meer op gaan richten, voordat ik verder zou gaan met de Master van diergeneeskunde. Inmiddels ben ik nu dus (IAED) gecertificeerd paardentandarts (CEqD) via de ‘Academy of Equine Dentistry’. Het bijzondere aan deze opleiding is dat ik er de halve wereld voor heb moeten overvliegen! Deze opleiding zit namelijk gevestigd in Idaho, USA. In Nederland is er geen specifieke opleiding tot paardentandarts, vandaar de keuze. Bovendien staat de ‘Academy of Equine Dentistry’ internationaal hoog aangeschreven. Vanuit deze opleiding kun je twee examens afleggen. Het schoolexamen en het internationale examen voor de ‘International Association of Equine Dentistry (IAED)’. Ik heb beide examens afgelegd en met succes afgerond.

Ik ben altijd bezig geweest met paarden en heb altijd interesse gehad in verschillende richtingen binnen de paardenwereld. Dressuur en springen, maar ook vrijheidsdressuur en natural horsemanship. Ik vind het belangrijk om een paard te kunnen aanvoelen en met liefde en geduld om te gaan met het dier.  Mijn brede kijk op de sector zorgt er voor dat ik allerlei verschillende klanten heb, van hobbypaarden tot sportpaarden, van shetlanders tot shires! Niks is mij te gek en ik behandel elk paard met dezelfde zorgvuldigheid.